Üzrinden hardal olacak,esmer şeker ile tadlandıracağız..
![]() |
Soslu Somon |
Malzemelerimiz
- esmer şeker
- taneli hardal
- arpacık soğanı
- somon filetosu
- tuz
- karabiber
- garnitür için süslemelik sebzeler
Öncelikle arpacık soğanının ince ince halka şeklinde dilimleyelim.
Sosumuzu yapmak için tavamıza biraz zeytin yağı koyalım.
Zeytin yağında soğanımızı pişirelim .
Soğanımız biraz yumuşadığında içine bir miktar sirke koyalım
1-2 dk kadar harlı ateşte pişirdik.sirke şeçiminde üzüm kullanabilirsiniz.
1 kasık (çorba kaşığı)koyalım.
tavada sirkemiz soğan tarafından emilecek ve birbirine iyice karışacak.
İçine yarım yemek kaşığı esmer şeker koyalıkm ve 1 kaşıkta taneli hardal koyalım.
1-2 dk da bu şekilde karıştırırdık..ve ateşten aldık.
Derisiz somonlarımzı fileto şelinde hazırlanıyor.
Biraz tuz biraz karabiber ile lezzetlendiriyoruz ve hazırladığımız sosu üzerine sürüyoruz.
Üzerine sosunu sürdükten sonra iyice yayalım sosunu tabi..önceden 180 derece ıstılmış fırınımıza somonlarımızı atıyoruz.10-12 dk piştikten sonra çıkarıyoruz
Somon çok uzun süre fırında kalmaz buna dikkat edelim.Yoksa kurur.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder