28 Mart 2015 Cumartesi

Balık şiş nasıl yapılır. (levrek şiş)

Bugün levrek şiş tarifi vereceğiz.
levrek şiş

  • fileto seklinde cıkarılmıs levrek
  • soğan suyu
  • süt
  • zeytin yağı 
  • garniür için sebzeler
  • kırmızı biber
  • ince dilimli soğan
  • arpa şehriye
  • risotto için arpa şehriye
  • doğranmış ıspanak
  • permasan peyniri
  • limon turşusu sosu
  • limon rendesi


Levrekleri yassı ve ince bi şekilde fileto oarak doğruyoruz.Derilerini çıkartıyoruz. Çapraz ince ince kesiyoruz.

Levreğin filetosunun çıkardıktan sonra kılcıklarını cımbız ile tek tek alıyoruz

Daha önceden hazırladığımız soğan uyu, süt ve zeytin yağı ile levrekleri marine ediyoruz..
Bu aşamada biraz deniz tuzu ilave ediyoruz.Böylelikle sosla levrekler bütünleşiyor.
Dolapta 1 saat bekletiyoruz.

Levreklerinmizi büzüştürerek şişe soğanla birlikte takıyoruz.
bir şişi yaklaşık 150 gram gelecek şekilde yerleştiriyoruz.
Patlıcan kabak sarı biberide araya takıyoruz..Bunlar genelde yumuşak sebzeler olduğu için balık ile aynı zamanda pişerler.
Üzerine biraz tuz birazda karabiber serpiyoruz.

Şimdi ızgarada pişirebiliriz.Levreğimiz pişerken bizde Risotto'muzu yapalım.

Arpa şehriye, permasan peyniri, ıspanak , limon rendesi,tereyağ ,tavuk suyu ile risottomuzu yapabiliriz.

daha önce haslanmış olan 1 porsiyon risottumuz için arpa şehriyemizi tavamıza alıyoruz..Ilık olarak tavuk suyumuzu ilave ediyoruz.

Çok fazla tavada haşlamıyoruz çünkü arpa şehriye tadını kaybeder. Biraz dişe gelecek şekilde olmalı.

Tereyağaımızı atıp ocaktan biraz kenara alıyoruz.Limon rendesini atarak karıstırmaya devam ediyoruz.

Limon rendesi arpaya çok güzel bir aroma verir ve balıkla uyumlu olur.
Son aşamada permasan peynirimizide atıp karıştırmaya devam ediyoruz..son olarak ıspanağımızıda ilave edip bir tad kontrolü yapıp servise alabiliriz.

Evett..levreğimiz piştiğine göre risottumuzuda tabağa yerleştirerek sebzelerimizle süsleyip servise hazır hale getiriyoruz.

Afiyet olsun :) Bu lezzeti bizzat restaurantımızda test edebilirsiniz.
Sevgiler.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder