27 Mart 2015 Cuma

Fırında levrek buğulama nasıl yapılır?

Fırında Levrek buğulama nasıl yapılır?

Levrek Buğulama


Tarifimiz 4 kişilik olacak.
Bunun için 4 adet levrek hazırlayacağız.
diğer malzemelerimiz şu şekilde;


  • 3 adet limon
  • yarım kilo mantar
  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet patates
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet soğan
  • 4 adet domates
  • 2 adet havuç
  • tuz
  • karabiber
  • 4 adet defne yaprağı
  • 6 diş sarımsak
  • yarım çay bardağı sızma zeytinyağı


Öncelikle levreklerimizi uzun tam halde temizletiyoruz ve ortası yarık kalıyor.
Başlamadan önce levreklerin üzerine tuz ve biraz karabiberle ovalıyoruz.Diğer malzemelerimizide tabağın cevresine rastgele dağıtıyoruz.

Daha sonra her balığın içine 2 yassı dilim limon, dilimlenmiş soğanlardan bir miktar, çok az maydonoz koyarak fırında pişireceğimiz kaba yerleştiriyoruz.

Bu şekilde hazırladığımız fırın tabağımıza cok az miktarda su ekliyoruz.Ve üzerine aluminyum folyo ile kapatıyoruz.
Yarım saat folyo ile 15 dk da folyosunu çıkartarak 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Toplam 45 dk gibi bir sürede 4 kişilik levreğimiz servise hazır .

Hepsi bu kadar :)
Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder