![]() |
Tekir ızgara |
gerekli malzemelerimiz
1 kilo tekir balığı
1 tabak mısır unu
2 tatalı kaşığı uz
1 demek roka
1 adet kırımızı soğan
1 adet 4 e elma dilim yapılmış limon
Balıklarımızı bir kaba koyalım
üzerine tuzumuzu serpelim ve balıkların heryanı bulanacak şekilede ellerimiz karıştıralım.
Dilerseniz unu bir kaba kyup balıklarıda tek tek batırabilirsiniz.
Balıklarımızı iyice unladı..
Döküm ızgara tavamızı ısıtıyoruz..üzerine biraz sıvı yağ dökelim ve tekirlerimizi tek tek düzgün bir şekilde dizelim.
Bu arada balıklarımızın fazla ununu mutlaka silkeleyelimki koyduğumuzuda yanmasın.
Bir yüzü pişmeden öteki yüzünü cevirmemeye dikkat edelim .
yoksa balıklarımızı dağılır.4-5 dk bir yüzü 4-5 dk bit yüzü pişecek şekilde orta üstü bit ateşte balıklarımızı pişiriyoruz.
Tamamne kızardıktan sonra balıklarımızı servis tabağına alabiliriz.
Rokamız limonumuz ve soğanımızlada servis tabağımızı şekiiledirip afiyerle balıkları yiyebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder